Yonca Sembolü Anlamı Nedir?

20-12-2022 11:01
Yonca Sembolü Anlamı Nedir?

Yonca sembolünün kişiye şans getirdiğine inanılır. Son derece estetik görünen yonca sembolünün kişiye mutluluk, aşk, sağlık ve başarı getirdiği söylenir. Aynı zamanda yonca bulan kişilerin hayatında yenilikler olacağına dair inanış mevcuttur. Takı tasarımlarında da sık sık yer alan yonca sembolü önemli bir simgedir. Yonca takı anlamı ile öne çıktığı için hediye olarak tercih edilebilir. Yonca sembolünün üzerinde bulunduğu özel takılar için Else Silver’da yer alan modelleri inceleyebilirsiniz. 



Dört Yapraklı Yonca Figürü Nedir?


Dört yapraklı yoncalar ilk kez 1640 yılında denk gelinen özel bir bitkidir. Purpurası olan ve çocuklara iyi geldiği için bahçelerde izin verildiği anlatılır. Bu özel bitkinin şans ile ilk defa ilişkilendirilmesi 1877 yılında St. Nicholas Magazine’de ortaya çıkmıştır. Dört yapraklı yonca figürünün birinci yaprağı ümidi, ikinci yaprağı imanı, üçüncü yaprağı aşkı ve dördüncü yaprağı ise şansı simgeler. Çiçek diline bakıldığı zaman doğrudan şans getirdiği anlamı çıkarılır. Bu sayede ünlenen dört yapraklı yoncalar oldukça popülerdir.



4 Yapraklı Yonca Hangi Ülkenin Batıl İnancıdır?


Dört yapraklı yoncalar kutsal bir yapsak olarak tanımlanır. Kurutularak saklatılması ömür boyu şans anlamı taşır. İrlandalılara göre ülkelerini koruyabilecek özelliklere sahiptir. İrlanda’nın batıl inançları arasındaki dört yapraklı yoncalar zor bulunduğu için bütün toplumlar tarafından uğurlu olarak nitelendirilir. Fakat ülkelere göre anlamında pek fazla değişiklik olmaz. 


Geleneksel batı inancına göre şans getirme özelliği ortaya çıkar. Fakat batıl inancın ne zaman ya da nasıl başladığıyla ilgili net bilgiler yoktur. Her dört yapraklı yonca için ortalama 10.000 üç yapraklı yonca olduğu ifade edilir. Umut çiçeği kadar popüler olan yoncalar takı tasarımlarında sık sık yer alır. Dilerseniz umut çiçeği hikayesi içeriğine göz atarak yonca sembollü takılarla beraber kullanabileceğiniz umut çiçeği sembollü takılarla ilgili detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz.



Yonca Kolyesinin Anlamı Nedir?


Yonca motifinin üzerinde yer aldığı kolyeler kişilerin gün içerisinde daha pozitif hissetmesine ve şanslı hissetmesine destek verir. Şans getirdiğine inanılan bu kolyeler özel yapıya sahiptir. Manevi değeri yüksek takılar kullanmak isteyenler ya da sevdikleri için değerli takılar arayanlar yonca kolyesi modellerini tercih edebilirler. Yonca kolyesinin üzerindeki motifin her bir yaprağında farklı anlamlar vardır. İlk yaprak ümidi, ikincisi inancı, üçüncüsü aşkı ve dördüncüsü şansı simgeler. Size şans getireceğine inandığınız özel kolye modelleri için dilerseniz Else Silver koleksiyonlarındaki modelleri inceleyebilirsiniz.



Popüler Yonca Figürlü Kolye Modelleri Nelerdir?


Popüler yonca figürlü kolye modelleri arasında her yaştan kişinin zevkine hitap edebilecek seçenekler görebilirsiniz. Gümüş kalpli yonca kolyeler sevdiklerinize armağan edebileceğiniz en özel seçeneklerdendir. Sevginin ve aşkın sembolü haline gelen kolyeler içerisinde üç yapraklı ve dört yapraklı çeşitleri görebilirsiniz. Şans yoncasının üzerinde bulunduğu kolyelere Else Silver güvencesi ile sahip olabilirsiniz.


Spor, klasik ve alternatif stillere sahip kolye tasarımlarını günün her anında kullanabilirsiniz. Sallantılı tek taşlı olan modelleri daha klasik ve özel kombinlerde tercih edebilirken taşsız sade tasarımları sportif ve günlük stiller için kullanabilirsiniz. Birbirinden özel taşların üzerinde bulunduğu yonca sembollü kolyeler ile girdiğiniz her ortamda tüm bakışların tarzınıza çevrilmesini sağlayabilirsiniz.


Kişiye özel tasarımlar içerisinde de yonca sembollü kolyeleri bulabilirsiniz. Üzerinde istediğiniz kişinin isminin yazabileceği yonca sembollü kolyeleri hediye olarak değerlendirebilirsiniz. Doğum günü, sevgililer günü, anneler günü ve evlilik yıldönümü gibi özel anlarda tercih edebileceğiniz yonca sembollü kolyeler ile sevdiklerinizin sizler için ne kadar değerli olduklarını onlara hissettirebilirsiniz.

 


Bu Yazılarımız da İlginizi Çekebilir:

Anka Kuşu Anlamı Nedir?

Lotus Çiçeği Kolyenin Anlamı Nedir?
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.